Voorwoord voorzitter

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei hebben we in Best weer de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog her-dacht. Dit is altijd een mooie plechtig-heid bij het Kruispark in Best. Daarna, op 5 mei, vierden we dat Nederland in 1945 is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Het bevrijdingsvuur werd door leden van atletiekvereniging Generaal Michaelis ​vanuit Wageningen naar Best gebracht. Generaal Michaelis was als militair betrokken bij de Tweede Wereldoorlog en heeft met zijn manschappen deelgenomen aan operatie Market Garden. Michaelis kreeg opdracht om de brug over het Wilhelminakanaal bij Best in te nemen. Eén van de soldaten die daarbij sneuvelden, was Joe Mann. We herdenken, maar leren we er ook van?
​Jaren geleden was ik in Duitsland bij de brug van Remagen. Dit is een spoorbrug over de Rijn. Hij is bekend geworden doordat hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vrij ongeschonden en dus bruikbaar in handen van de geallieerden viel. Daarbij is ook een museum en bovenin is er een kamer waar aan de muren alle oorlogen en conflicten staan vermeld die hebben plaatsgevonden na de Tweede Wereldoorlog. Drie wanden vol met ellende. Herdenken, leren we er ook van?

Onze jaarvergadering is weer achter de rug. Deze keer in de kleine zaal van het Prinsenhof. Duidelijk een goede keuze om het daar te houden en dat zullen we volgend jaar zeker weer doen. De aanmeldingen voor de vitaliteitscheck op woensdag 14 juni lopen erg goed en we gaan de zestig deelnemers zeker halen. Verder gaan we zoetjes aan weer naar de zomervakantie en dan organiseren we ook altijd voor de thuisblijvers de doe-zomeractiviteiten. Op woensdag 23 augustus worden we weer ontvangen bij Q-bras. In een volgend Prikbord leest u daar meer over.

Speciaal in dit nummer ook aandacht voor onze gedecoreerden. Dit zijn toch mensen die zich voor een lange tijd speciaal inzetten of hebben ingezet voor onze samenleving. Hebt u wel eens gedacht om voor iemand een lintje aan te vragen? Neem daarvoor dan contact op met de Gemeente Best.

Tenslotte nogmaals een oproep om mee te denken over de viering van ons 65-jarig bestaan. Hebt u ideeën: laat ze horen, wilt u eventueel meewerken in de werkgroep: laat het horen.​
​​
Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo