Voorwoord voorzitter

Voorwoord voorzitter

Is het u ook al eens opgevallen dat bijvoorbeeld het Prikbord van december al in november bij u in de bus komt? Zo ook zult u in december het Prikbord van januari ontvangen. Mijn voor-woord, dat ik nu op 29 november aan het schrijven ben, is dus bedoeld voor het Prikbord van januari. Duizelt het u nu een beetje?
Sinterklaas is, terwijl ik dit opschrijf, nu in het land maar tegen de tijd dat u dit leest is hij al weer vertrokken. Het was een spannende sinterklaastijd: het grote boek zat in de kluis, de code was weg en de Pieten gingen staken. Het is maar goed dat we het sinterklaasjournaal hebben want dan weten we ook zeker dat hij met zijn Pieten is vertrokken.

We lopen soms achter de feiten aan maar dat kan ook niet anders want redactie, schrijvers en bodes willen dat u op tijd het Prikbord ontvangt. Dan heb je een strakke planning nodig. Hierdoor komt het wel eens voor dat iemand een stukje aanlevert voor een actuali-teit maar op het moment dat we het publiceren is het evenement al geweest. Kortom, wees op tijd met het aanleveren van artikelen voor het Prikbord. Daardoor is het voor onze redactie ook wat gemakkelijker..

Voor de viering van KBO-Best 65 jaar hebben we er voor gekozen in dit Prikbord al de data op te nemen waarop we iets gaan organiseren in 2024 wat met KBO-Best 65 jaar te maken heeft. U kunt het alvast noteren en tegen de tijd dat het actueel is, leest u er uiteraard nog meer over. We hopen onze leden hiermee een plezier te doen en ook nieuwe leden te werven, want dat is ook een van de doelen voor 2024.

De afgelopen maand is er veel gebeurd. Namens KBO-Best waren we aanwezig bij het Bijna Thuishuis dat tien jaar bestaat. Ook waren leden van ons aanwezig bij de viering van vijftien jaar Bestwijzer.
De nieuwe aankleding van het Trefpunt zal u ook niet zijn ontgaan en ook daar waren we bij aanwezig.
De algemene jaarvergadering van KBO-Brabant is geweest in Udenhout en deze is zeker de moeite waard want met een ledenbestand van ongeveer 120.000 leden gaat het ergens over. We hebben het reguliere overleg gehad op het gemeentehuis met wethouder Veronique Zeeman en voor de financiële zaken is er veelvuldig contact geweest met de ambtenaren.
Met mij waren we met 42 personen bij het stamppottenbuffet. Naast het goede eten was het erg gezellig en we gaan dit volgend jaar zeker weer organiseren.

En dan komen we aan de laatste weken van december. Het kerstfeest dat u hopelijk met uw dierbaren gaat vieren. Voor de meeste mensen een mooie tijd maar vergeet ook niet die mensen die eenzaam zijn. Laten we elkaar in de gaten houden en voor elkaar zorgen. We gaan het jaar 2023 afsluiten en omarmen het nieuwe jaar 2024.

Ik wens u allen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling,
​​
Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo