Voorwoord voorzitter

​Ik schrijf mijn voorwoord meestal vlak voor de inlevertermijn zodat ik nog de laatste nieuwtjes kan meenemen. Wilma houdt hier altijd al rekening mee en pagina 3 wordt daar gedeeltelijk voor vrijgehouden.voorbladprikbord oktober2023

Het laatste nieuws dat ik onder ogen kreeg, was het bericht in het Eindhovens Dagblad dat oplichters zich vermommen als Wmo-consulenten. De gemeente Best waarschuwt haar inwoners voor deze oplichters. U kunt ze snel herkennen. Hebben ze geen legitimatiebewijs bij zich dan is het foute boel. De gemeente Best geeft ook aan dat ze altijd via post of mail mensen van tevoren informeren als er een huisbezoek komt. Kortom, wees alert en meld een verdachte situatie direct bij de politie.

Op dit moment lezen we van alles over de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer in november. Alle partijen leggen hun wensenlijstje vast in hun partijprogramma’s en hopen daar-mee de kiezers voor zich te winnen. Ik geef u geen stemadvies maar raad u wel aan om eens een aantal van die programma’s door te lezen. Besef ook dat dit allemaal voornemens zijn en dat uiteindelijk straks via een compromis het definitieve regeerakkoord tot stand komt. Ik ga me eens goed inlezen over wat al de partijen zeggen over het ouderenbeleid en wat belangrijker is: wat ze de afgelopen periode op dit gebied hebben beloofd en waargemaakt.

Een reminder is de lezing op 24 oktober over palliatieve zorg, georganiseerd door Seniorenraad Best. Deze wordt ook in het Prinsenhof gehouden van 14.00 uur tot 16.00 uur. Meer hierover kunt u lezen op de website van de seniorenraad Best.

De toneelvereniging ‘De Jeugd van Vroeger’ is weer begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Ik ben aanwezig geweest bij de aftrap en ben benieuwd wat het komende jaar gaat brengen. 

Tot slot.
Als u informatie wilt over KBO-Best kijkt u dan eens op onze website www.kbobest.nl of op onze Facebook pagina. Deze worden bijna dagelijks bijgehouden en hier staan de allerlaatste nieuwtjes en activiteiten op.
​​​​
Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo