Voorwoord voorzitter

Voorwoord voorzitter

Onze generatie is opgegroeid in het besef dat we het samen voor elkaar moeten regelen. Het elkaar wat gunnen is daar een onderdeel van. Samen de schouders eronder zetten, dan kunnen we veel bereiken. Toen ik de beelden zag van de ramp in Turkije en Syrië moest ik hier meteen aan denken. Het is dan vreemd om je te realiseren dat de hulpverlening in het ene land sneller op gang komt dan in het andere land. En waarom zult u zich afvragen?
Het antwoord is eenvoudig: omdat er in Syrië een groot conflict is. Hopelijk worden de ogen geopend van de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit soort ellende en laten de rest van de wereld zien dat ze wel klaarstaan voor alle mensen die betrokken zijn bij deze ramp. Hopelijk worden ook de ogen geopend van mensen die verantwoordelijk zijn voor het conflict in Oekraïne. Wij mogen dankbaar zijn dat we in Nederland wonen met zijn welvaartsstaat, ondanks dat ook hier een aantal zaken nog wel beter kan. Maar dit soort zaken is ondergeschikt aan de ellende die miljoenen mensen ervaren en waar we met elkaar nog niet de oplossing voor hebben.

​Na deze serieuze opening toch ook weer wat nieuws wat ons direct betreft. Dan denk ik aan de vele KBO-activiteiten die plaatsvinden. Zoals u kunt lezen in dit Prikbord ben ik aanwezig geweest bij het linedansen en de dansmiddag op woensdagmiddag in het Prinsenhof. We kunnen zeker op de woensdagmiddag nog wel wat deelnemers gebruiken. Ook heb ik met Hennie Appel de biljartclub bezocht om te kijken en te horen hoe zij hun hobby beleven. In het vorige nummer vertelde ik u al dat het soms moeilijk is om aan vrijwilligers te komen die ons kunnen ondersteunen. Dat het soms niet zo makkelijk gaat, bleek ook uit een bijeenkomst die Wil Vlemmix en ik hadden in Veldhoven. Het thema was, hoe toepasselijk, het vinden van vrijwilligers.

Tot slot hebben Hennie Appel, Petra Verheijen en uw voorzitter een goed overleg gehad met de evenementencommissie van de PVGE en hun voorzitter. We hebben goede afspraken gemaakt over gezamenlijke activiteiten en het doorgeven van data als we iets organiseren.
​​
Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo