Dartmiddag in sportcafé:

Dartmiddag in sportcafé: 25 februari

​De aftrap  van de activiteiten voor het 65-jarig jubileum begon op 25 februari met de dartmiddag in het sportcafé. Bij binnenkomst ontving iedereen het deelnameformulier met de eerste stempel waardoor men auto-matisch in de ton terechtkomt voor de prijs-trekking op het 65-jarig jubileumfeest.

Na een voorwoord van de voorzitter namen Dennis en Mark, twee dartervaringsdeskundigen, de regie van de middag over. Wat hadden​ze het goed voorbereid! Er stonden vijf professionele dartboards, inclusief de nodige pijlen, tot onze beschikking.

Na de uitleg van Dennis en Mark over hoe het darten in Nederland in elkaar zat en de basisregels van het spel begon het oefenen met verschillende opdrachten voor de ingedeelde groepen op de boards. Het leuke was ook dat er bijna net zoveel dames als heren waren.

Waar men eerst voorzichtig begon met gooien wist binnen een half uur iedereen enthousiast op een of andere manier punten te scoren, waarbij ook zeker individuele talenten te bespeuren waren. Het is echt een sport voor alle leeftijden. In het café waren ook alle leeftijden aanwezig wat een leuke mix gaf.

Nadat er flink geoefend was en een drankje genuttigd, was er nog ruim tijd voor een toernooi voor de deelnemers, waarbij in de finale Arida Verburg en Peter van Leeuwen tegenover elkaar stonden. Na een titanen-gevecht kwam Peter als winnaar uit de bus en Arida als trotse tweede.

Het was een uiterst geslaagde middag waarbij iedereen het fantastisch naar zijn of haar zin had. Veel deelnemers waren zo enthousiast dat ze aangaven zeker ook aan de komende activiteiten te gaan deelnemen. Met name het ontmoeten van anderen en ook eens een keer dingen buiten je comfort-zone te doen, was voor veel deelnemers een geweldige ontdekking. Dat belooft wat voor de komende activiteiten.

kbobest logo