Petanque middag bij PCAmitié

Petanque middag bij PCAmitié

Petanque middag bij PCAmitié, 13 juni

Alweer de 5e activiteit in het kader van ons 65-jarig jubileum. We waren met 29 dames en heren te gast bij bovengenoemde club.

Iedereen werd gastvrij ontvangen met koffie, thee en een stuk lekkere vlaai, onder het motto van: Een goed begin ….…

Zowel de binnen- als buitenbanen bij de club lagen er fantastisch bij en met het prachtige weer wat we hadden was het natuurlijk buiten te doen.

Na een korte toelichting op het spel werd er een indeling gemaakt waarbij gemiddeld twee koppels tegen elkaar speelden. En wat was dat LEUK!!

Eerst wat onwennig voor sommigen maar gaandeweg met steeds meer precisie en de wil om te winnen, maar vooral had iedereen ontzettend veel plezier bij het spel. Een spel dat vrijwel door iedereen gespeeld kan worden en bij Amitie het hele jaar door. De rolmaat kwam regelmatig van pas om te controleren: ”Wie ligt er?” (Dat is een vakterm)

Er zijn gedurende de middag 2 rondes gespeeld, onderbroken door een pauze met een drankje en na afloop natuurlijk nog een drankje en moesten de winnaars uit de bus komen

4 prijzen zijn er verdeeld: 2 aanmoedigingsprijzen voor Mevrouw van de Ven en de heer Melis, en voor Mevrouw Folkerts en de Heer v.d. Krabben als de winnaars. Van harte gefeliciteerd

Natuurlijk ook een groot compliment voor de organisatie die dit zeer serieus heeft opgepakt en begeleid, waardoor we een zorgeloze ontspannen middag hebben gehad waar iedereen met genoegen naar terugkijkt. Letterlijk kan dat terugkijken op de website van KBO Best waar een een aantal foto’s staat van deze middag.

Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat sommige deelnemers dit naar meer vinden smaken en petanque wel  in KBO verband willen gaan doen. Meld je dan bij Henny Appel tel.nr 0647127758, of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zelf ben ik eigenlijk al helemaal om.

Koos de Laat

 

 

kbobest logo