Workshop Video Club Best

Workshop Video Club Best, 19 maart:

​De tweede activiteit in het kader van ons 65-jarig jubileum zit er ook alweer op.

We zijn op 19 maart in de Kadans te gast geweest bij de Videoclub Best ( zie hun website op https://videoclubbest.nl/).

​Onder het genot van een lekkere kop koffie met natuurlijk een punt vlaai, gaf de voorzitter van de vereniging, Paul Wiersma, een korte inleiding over de club en hun doelstellingen. Sommige leden van de videoclub zijn al meer dan 50 jaar betrokken bij het maken en vastleggen van beelden op film. De overstap van celluloid naar andere beelddragers heeft ervoor gezorgd dat de mogelijkheden sterk zijn uitgebreid en de kosten veel lager zijn om videobeelden vast te leggen.

De leden van Videoclub Best hebben veel kennis van alle zaken die aan de orde zijn voor het maken van een goede videofilm.

Praktijkgericht

De middag was heel goed op de praktijk gericht. De aanwezige leden hadden een aantal opstellingen gemaakt. Eén opstelling betrof een setting waarbij met behulp van groen doek een opname werd gemaakt die gemengd kon worden met heel andere achtergronden, zodat je in een heel andere wereld terecht kwam en de kijker dus gefopt wordt.

Monteren

Een belangrijk onderdeel in het maken van een film is het monteren of editen van het opgenomen videomateriaal.

Leden van de club gaven hierbij uitvoerig tekst en uitleg over de SW-pakketten die ze hiervoor gebruiken. Voor beginners zijn er gratis pakketten beschikbaar die ruimschoots aan de wensen voldoen. De drempel om hiermee te werken wordt ook nog verlaagd doordat er veel tutorials te vinden zijn op bijvoorbeeld YouTube.

Om het resultaat van hun inspanningen te zien, werd eigen videomateriaal vertoond. Zowel documentaires als korte speelfilms kwamen aan bod. Hier komt de essentie van de club om de hoek kijken: met een aantal mensen samen alle disciplines van het vak invullen om tot een goed resultaat te komen.

​Het was voor de aanwezigen een heel inspirerende middag.

Prima gedaan, Videoclub Best!

Koos de Laat

kbobest logo