SeniorWeb cursussen en workshops in februari

SeniorWeb cursussen en workshops in februari

Windows vaardigheden

De cursus Windows Vaardigheden gaat een stapje verder dan de basisvaardigheden die u misschien in eerdere cursussen of in de praktijk hebt opgedaan. Het is daarom belangrijk dat u over de basisvaardigheden beschikt voordat u zich opgeeft voor deze cursus.
De volgende onderwerpen maken standaard onderdeel uit van deze cursus: Windows instellingen, Windows account types, snelkoppeling maken, externe bestanden, aanmaken en instellen van een email account, instellingen van een internet browser, opmaak en spellingscontrole van teksten, foto’s opnemen in documenten, toevoegen van een printer/scanner, instellen van verbindingen met externe apparaten.
Ook kunnen de deelnemers tijdens de eerste les onderwerpen aangeven die zij graag behandeld zouden willen zien. Na afloop van deze cursus bent u grotendeels zelfredzaam in het gebruik én instellen van Windows.

De cursus wordt gegeven op 19-02, 26-02, 04-03, 11-03 van 10.15-12.15 uur en kost € 20.-.

Excel voor beginners, deel 1

De basiscursus Excel voor beginners bestaat uit twee cursusdelen van elk 3 ochtenden. U dient zich voor ieder cursusdeel apart in te schrijven.
Er wordt van u verwacht, dat u al redelijk met een pc of laptop kunt omgaan en enige ervaring hebt met het gebruik van een Microsoft Office applicatie, zoals Word of PowerPoint of mogelijk Excel zelf.
De cursus is zodanig opgezet, dat u onder begeleiding stap voor stap erg veel zelf gaat oefenen. En … u leert simpele berekeningen en een printout zonder problemen te maken.
U maakt bij voorkeur gebruik van een laptop van SeniorWeb maar neemt u toch uw eigen laptop mee, dan moet daarop MS Office Excel geïnstalleerd zijn (vanaf MS Office 2010 of MS Office 365).

De cursus wordt gegeven op 21-02, 28-02 en 06-03  van 10.15-12.15 en kost € 20,-.

Navigatie met de smartphone

Om te navigeren wordt steeds minder gebruik gemaakt van papieren kaarten.

Voor ieder vervoermiddel (ook voor wandelaars!) zijn navigatieapparaten te koop. Vaak zijn ze erg prijzig en daarom is het goed om nog eens onder de aandacht te brengen dat je hiervoor ook prima je eigen smartphone kunt gebruiken.
Naast de diverse routes die je met deze apps kunt plannen kun je er vaak ook relevante extra informatie mee vinden. Denk bijvoorbeeld aan bezienswaardigheden, tankstations, restaurants, hotels of campings….
Het wordt een interactieve workshop, ook omdat de docenten benieuwd zijn naar de mate waarin dit onderwerp leeft binnen de doelgroep.
Niet vergeten: breng uw opgeladen smartphone mee naar de workshop!

De workshop wordt gegeven op 06-02 van 10.15-12-15 en is gratis.

Spotify

In deze workshop ontdekt u wat Spotify allemaal te bieden heeft. We bespreken hoe u: Spotify kunt installeren, muziek kunt afspelen, afspeellijsten kunt maken en vinden, een album kunt downloaden, artiesten kunt volgen, muziek kunt delen etc. Tevens leert u hoe u een Podcast of Spotify radio kunt beluisteren. Verder behandelen we het onderscheid tussen een gratis en betaald abonnement.
Neem uw opgeladen smartphone en bij voorkeur ook uw tablet mee naar de workshop.
De workshop wordt gegeven op 07-02 van 10.15-12.15 en is gratis.

Deze workshop wordt op 07-05 nogmaals gegeven.

DigiD

Steeds vaker verwijzen de (lokale) overheid en allerlei organisaties u naar websites, zoals mijnoverheid.nl; denk ook aan portalen van uw huisarts en ziekenhuizen.
Daarvoor is een DigiD-account noodzakelijk. Uw DigiD is een soort digitaal paspoort.
In deze workshop wordt uitgebreid ingegaan op de aanvraagprocedure om een DigiD te verkrijgen en gereed te maken voor gebruik.

De workshop wordt gegeven op 27-02 van 10.15-12.15 en is gratis

Algemene informatie

Alle cursussen en workshops worden gegeven op onze leslocatie: Best Duurzaam - Raadhuisplein 30C - kantoor 1.3 (boven restaurant De Bank).

kbobest logo