In 2024 bestaat KBO Best 65 jaar

kbobest 65jaar​De werkgroep en het bestuur hebben al veel tijd besteed om u in 2024 een mooi programma aan te bieden. Het motto is: meedoen en nieuwe leden aantrekken.
We hebben met verschillende verenigingen in Best afspraken gemaakt om u kennis te laten maken met hun activiteiten.​


Dit zijn de badmintonclub op de vrijdagmiddag, de dartclub in het sportcafé, IVN die ons meeneemt met deskundige gidsen voor een wandeling in de Vleut en de petanqueclub PC Amitié die ons ontvangt in de vernieuwde accommodatie.
Een workshop toneel wordt georganiseerd door de nieuwe regisseur van ‘De jeugd van vroeger’, en ook videoclub Best gaat een workshop voor ons organiseren. We nemen de liefhebbers ook mee voor een fiets-puzzelrit en speciaal voor de 80+ leden hebben we een mooi dagprogramma, waarover dadelijk meer.
Uiteraard organiseren we ook een feest-middag voor onze leden waarbij dans, muziek of cabaret een rol spelen. Onze sponsoren gaan we extra bedanken en nodigen we uit voor een toneelvoorstelling van ‘De jeugd van vroeger’. Onze vrijwilligers vergeten we ook niet en hen gaan we uitnodigen voor een feestelijk ontbijt in het Prinsenhof. Er zal ook een misviering zijn in de Odulphuskerk met speciale intentie KBO-Best waarna we gezamenlijk aan de koffie gaan in het Prinsenhof.

Al deze evenementen gaan we verspreid in het jaar uitvoeren. Aan alle activiteiten mag u deelnemen (alleen de 80+ activiteit heeft een leeftijdsbeperking). U ontvangt met het Prikbord in januari ook een stempelkaart waar al onze activiteiten op staan. Als u meedoet, wordt die afgestempeld en aan het eind van het jaar kunt u die inleveren. Uit al die kaarten kiezen we er een aantal waar leuke prijzen aan worden gekoppeld.
In de maand voorafgaand aan een evenement zullen we de deelnemende verenigingen via een leuk artikel in het Prikbord aan u voorstellen. Daar kunt u dan ook lezen hoe u zich kunt aanmelden. Voor alle activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd die u ruimschoots gecompenseerd krijgt door wat u wordt aangeboden via deelname, koffie/thee, drankje en hapje.

Een speciale activiteit wordt de autorit voor 80+ leden van onze club. Zij worden thuis rond 12.45 u opgehaald waarna we gezamenlijk zullen vertrekken vanaf het Prinsenhof in een grote stoet van auto’s.
We rijden dan binnendoor naar Hilvarenbeek waar een middagprogramma wordt aangeboden. Daarna keren we weer terug naar Best en wordt de middag afgesloten met een etentje in het Prinsenhof.​
De eindtijd zal circa 19.00 uur zijn. Uiteraard hebben we chauffeurs nodig die onze gasten mee willen nemen in hun auto maar daar hoort u later nog meer over.

Namens de werkgroep KBO-Best 65-jaar.

Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

 

KOMENDE PROGRAMMA IN 2024 - KBO-Best 65 jaar 

31 mei ​      
14.30u-16.30u   Badminton  Sporthal Naestenbest  
    Pr. Beatrixlaan 27 Best  
13 juni      
  13.30u-17.00u   Petanque ( jeu de boule)  Ambachtsweg 5 Best  
       
 14 juli       
  in de ochtend     IVN wandeling Informatie volgt  
       
20 augustus      
13.00u-17.00u  Fietspuzzelrit  Vertrek vanaf Prinsenhof      
                 Hoofdstraat 43 Best  
  29 augustus      
 13.00u-19.00u   Autorit 80+   Vertrek vanaf Prinsenhof  
      Hoofdstraat 43 Best                      
 13 september      
14.00u-17.00u    Feestmiddag  Informatie volgt

 

     
6 oktober    
 9.30u  Mis in Odulphuskerk  Odulphuskerk
   daarna koffie/thee Prinsenhof
     
15 november        
10.00u-12.00u  Ontbijt vrijwilligers KBO  Prinsenhof
    Hoofdstraat 43 Best

 

 Zo werkt de jubileumstempelkaart

 
Bij de activiteiten in het kader van het 65-jarig
jubileum krijgt elke deelnemer eenmalig een
stempelkaart, waarmee een prijs is te winnen.
Het voorbeeld zie je hiernaast afgedrukt.
Bij deelname krijg je een stempel naast de
betreffende activiteit en daarmee kun je de
totaalscore makkelijk bijhouden.
De organisatoren houden de score ook bij.
Heb je zeven keer meegedaan dan zit je dus 
zeven keer in de ton waaruit de winnaars worden getrokken.
De trekking vindt plaats bij het grote feest in september.   
deelname stempelkaart

24-11-2023:
Eén van onze doelstellingen voor dit jubileumjaar is: zorgen dat ons ledenbestand wordt uitgebreid zodat nog meer mensen in Best kunnen deelnemen aan onze KBO activiteiten. Komend jaar zullen we u de mogelijkheid geven om kennis te maken met een aantal verenigingen in Best.

Wij hopen dat door deze ontmoetingen mensen van andere clubs enthousiast worden over onze KBO. En u kunt daardoor dan ook kennismaken met andere verenigingen. Kruisbestuiving dus! Iedereen ontvangt een stempelkaart en bij deelname wordt die afgestempeld. Aan het einde van het jaar kunt u deze inleveren en uiteraard zullen we daar een aantal leuke prijzen tegenover stellen.
We zijn nu al druk bezig om concrete afspraken te maken met de deelnemende verenigingen. In ons decembernummer hopen we ze aan u te kunnen presenteren en ook aan te geven in welke maand de bijeenkomsten zullen plaatsvinden.
We hebben een gemêleerd ledenbestand en niet iedereen kan overal aan meedoen, maar komend jaar gaan we speciaal voor onze doelgroep 80+ een leuke activiteit organiseren. Wat het gaat worden is nog een verrassing, maar wie weet kunnen we dit ook al in komend nummer onthullen.
Samen met u willen we in september ook een feestmiddag gaan organiseren. Het programma hiervoor is bijna rond.
Onze toneelvereniging speelt in maart 2024 het stuk ‘De Richel’. We willen dit aangrijpen om onze adverteerders te bedanken, dus we gaan hen in het jubileumjaar uitnodigen voor deze voorstelling.
Uiteraard vergeten we ook onze vrijwilligers niet, voor wie we een extra activiteit gaan organiseren in november. Ook dit zullen we in ons januarinummer gaan toelichten.
We hebben een enthousiaste werkgroep maar we zullen straks ook nog wat extra handjes nodig hebben. Schrik dus niet als u wordt aangesproken om een keer bij te springen zodat we samen straks kunnen terugkijken op een mooi jubileumjaar 2024.

kbobest logo